Til hovedsiden
    

   
    Bli medlem
    Siste nytt
    Artikler
    Bildeserier
    Temasider
    Bildearkiv
    Foredrag
    Effekter til salgs
    Lenker
    Spørsmål og svar
    Spør oss
    Prosjektoppgave
    Om oss
    NAF på Facebook
    Kontakt oss
    Nettstedskart
    Hovedsiden
Trykk for å lese mer om sitatet
 

Alle Messenger-data er ankommet Jorden

Av Erik Tronstad

 

Artikkel publisert i eRomfart, nummer 2008-010, 18.01.2008 av Norsk Astronautisk Forening/www.romfart.no.

Skriv ut

Tips bekjent

 

Merkur

Merkur fotografert i infrarødt mens Messenger var på vei inn mot nærpasseringen. Bildet ble tatt 1 time og 20 minutter før nærmeste passeringspunkt og fra en avstand av omtrent 27 000 km. (NASA/Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory/Carnegie Institution of Washington)

Alle dataene fra alle observasjonene Messenger foretok under nærpasseringen av Merkur 14. januar 2007, er nå overført til Jorden. Totalt er det en datamengde på 500 MB. Blant dataene er 1213 bilder som ble tatt av Messengers kamerasystem.

En foreløpig gjennomgang av dataene viser at alle instrumentene i Messenger fungerte som de skulle under nærpasseringen.

Messenger bommet med 8,25 km på det planlagte passeringspunktet. Dette er godt innenfor det som anses om akseptabelt.

Merkur

Telekameraet på Messenger tok dette bildet av deler av randområdet på Merkur. Det ble tatt en knapp time før Messenger passerte nærmest Merkur og fra en avstand av omtrent 18 000 km. (NASA/Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory/Carnegie Institution of Washington)

 
Merkur

Nede til venstre er et dobbeltringet krater som ser ut til å inneholde et nokså flatt sletteområde. Bildet dekker en utstrekning på omtrent 500 km. Det ble tatt 58 minutter etter at punktet nærmest Merkur var passert og fra en avstand av omtrent 18 000 km. (NASA/Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory/Carnegie Institution of Washington)

 
Merkur

En mosaikk av flere bilder tatt med Messengers telekamera. Vi ser deler av et stort, nokså ferskt krater med rekker av sekundærkratere. Bildene ble tatt om lag 20 minutter etter at punktet nærmest Merkur var passert og fra omtrent 5000 km avstand (NASA/Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory/Carnegie Institution of Washington)

 
Forrige eRomfart | Neste eRomfart | Alle eRomfart 2008
 
 
 

Alt stoff på romfart.no/.com/.org er opphavsrettslig beskyttet.
romfart.no/.com/.org eies og drives av Norsk Astronautisk Forening.