Til hovedsiden
    

   
    Bli medlem
    Siste nytt
    Artikler
    Bildeserier
    Temasider
    Bildearkiv
    Foredrag
    Effekter til salgs
    Lenker
    Spørsmål og svar
    Spør oss
    Prosjektoppgave
    Om oss
    NAF på Facebook
    Kontakt oss
    Nettstedskart
    Hovedsiden
Trykk for å lese mer om sitatet
 

STS-98 avsluttet

Av Erik Tronstad

 

Artikkel publisert i eRomfart, nummer 2001-040, 21.02.2001 av Norsk Astronautisk Forening/www.romfart.no.

Skriv ut

Tips bekjent

 

Atlantis landet ved Edwards Air Force Base (EAFB) i California klokken 21.33 norsk tid tirsdag 20. februar 2001. Hovedhjulene tok rullebanen klokken 21.33.05, nesehjulet klokken 21.33.17 og romfergen stoppet klokken 21.34.02. Varighet fra start oppskyting og til hovedhjulene tok bakken var 12 døgn, 21 timer, 20 minutter og 3 sekunder.

For tredje dag på rad var været i Florida for dårlig til at Atlantis kunne lande der. Mens det var for sterk sidevind som var problemet de to første dagene, var problemet i går for mye skyer og for lavt skydekke. Klokken 18.24 norsk tid i går tok man beslutningen om å oppgi landing i Florida og lande ved EAFB.

Landingen ved EAFB gjør at NASA taper omtrent én uke med tid i forberedelsene til neste ferd for Atlantis. Det er tiden det tar å klargjøre romfergen for turen tilbake til Florida, og å fly den dit. Dessuten betyr dette en ekstra utgift på omtrent én million dollar.

Neste romfergeferd er STS-102 med Discovery, som skal skytes opp torsdag 8. mars 2001. Også den ferden skal til den internasjonale romstasjonen. Om bord i Discovery skal blant andre Jurij Usatsjev, James Voss og Susan Helms være. De skal avløse de tre som nå er i romstasjonen. Dessuten skal Discovery bringe opp den italienskbygde forsyningsmodulen Leonardo.

 
Forrige eRomfart | Neste eRomfart | Alle eRomfart 2001
 
 
 

Alt stoff på romfart.no/.com/.org er opphavsrettslig beskyttet.
romfart.no/.com/.org eies og drives av Norsk Astronautisk Forening.