Til hovedsiden
    

   
    Bli medlem
    Siste nytt
    Artikler
    Bildeserier
    Temasider
    Bildearkiv
    Foredrag
    Effekter til salgs
    Lenker
    Spørsmål og svar
    Spør oss
    Prosjektoppgave
    Om oss
    NAF på Facebook
    Kontakt oss
    Nettstedskart
    Hovedsiden
Trykk for å lese mer om sitatet
 

NASA benekter «livstruende» angrep fra datasnok

Av Erik Tronstad

 

Artikkel publisert i Kortnytt, nummer 2000-107, 04.07.2000 av Norsk Astronautisk Forening/www.romfart.no.

Skriv ut

Tips bekjent

 

British Broadcasting Corporation (BBC) hevdet i en rapport i går at aktiviteten til en datasnok hadde satt amerikanske astronauter i livsfare på STS-86 i september/oktober 1997. På den ferden ble Atlantis for syvende gang koblet til Mir.

Ifølge BBC-reportasjen ble NASAs datasystemer invadert og overbelastet av en ukjent datasnok. Aktiviteten skal ha kvalt kritiske kommunikasjonsforbindelser og overføringen av medisinske overvåkningsdata, og slik satt livene til Atlantis-astronautene i fare.

NASA opplyser at en intern undersøkelse har vist at overføringen av rutinemessige medisinske data ble litt forsinket på grunn av en datasnok. Overføringen ble imidlertid gjennomført. Videre sier NASA at det aldri var noen fare for at man skulle miste kommunikasjonen mellom bakken og romfergen. Kommunikasjonsforstyrrelsen var mellom datamaskiner som alle var på bakken.

Etter det NASA opplyser, har det aldri vært noe brudd i kommunikasjonen med romfergen på grunn av angrep fra datasnoker. Forbindelsene som sørger for kommando- og kontrollkommunikasjon mellom bakkekontrollen og en romferge i bane, er etter NASAs oppfatning særdeles godt isolerte.

 
Forrige Kortnytt | Neste Kortnytt | Alle Kortnytt 2000
 
 
 

Alt stoff på romfart.no/.com/.org er opphavsrettslig beskyttet.
romfart.no/.com/.org eies og drives av Norsk Astronautisk Forening.