Til hovedsiden
    

   
    Bli medlem
    Siste nytt
    Artikler
    Bildeserier
    Temasider
    Bildearkiv
    Foredrag
    Effekter til salgs
    Lenker
    Spørsmål og svar
    Spør oss
    Prosjektoppgave
    Om oss
    NAF på Facebook
    Kontakt oss
    Nettstedskart
    Hovedsiden
Trykk for å lese mer om sitatet
 

OTRAG får ikke skyte opp raketter i Zaire

Av Ragnar Thorbjørnsen

 

Artikkel publisert i Smånytt om Romfart, nummer 5, 1979 av Norsk Astronautisk Forening/www.romfart.no.

Skriv ut

Tips bekjent

 

Regjeringen i Zaire ba i begynnelsen av mai 1979 det vest-tyske firmaet OTRAG (Orbital Transport- und Raketen-Aktiengesellschaft) om å stanse all rakettutvikling i Zaire. OTRAG har leid et område på 100 000 kvadratkilometer for 50 millioner dollar per år i Zaire. Denne kontrakten må man nå forandre.

Lederen for OTRAG mener at det er den vesttyske regjeringen som har lagt press på Zaires regjering. De skal blant annet ha truet med å stanse U-hjelpen. Han hevder videre at det er Leonid Bresjnev som har bedt forbundskansler Helmut Schmidt om dette. Dette benektes av den vest-tyske regjeringen, men det ble opplyst at Schmidt under et besøk i Zambia og Nigeria fikk vite at man der fryktet at OTRAG utviklet militære raketter i Zaire. Schmidt sa etter dette besøket at OTRAG måtte undersøkes nærmere fordi firmaets virksomhet skapte problemer for Vest-Tysklands utenrikspolitikk.

OTRAG har hele tiden gitt uttrykk for at de utvikler raketter som skal bli så billige at selv mindre land kan få skutt opp sine egne satellitter uten å være avhengig av en stormakt. OTRAG regner fremdeles med å kunne skyte opp sin første kommersielle satellitt i 1981, men først må man nå finne et nytt oppskytingssted. En tidligere annonsert test av første trinn i rakettsystemet i juni 1979 må imidlertid utsettes.

 
Forrige notis | Neste notis | Alle SOR 1979 | Alle Romfart Ekspress/SOR
 
 
 

Alt stoff på romfart.no/.com/.org er opphavsrettslig beskyttet.
romfart.no/.com/.org eies og drives av Norsk Astronautisk Forening.