Til hovedsiden
    

   
    Bli medlem
    Siste nytt
    Artikler
    Bildeserier
    Temasider
    Bildearkiv
    Foredrag
    Effekter til salgs
    Lenker
    Spørsmål og svar
    Spør oss
    Prosjektoppgave
    Om oss
    NAF på Facebook
    Kontakt oss
    Nettstedskart
    Hovedsiden
Trykk for å lese mer om sitatet
 

Nytt moderfly for Pegasus

Av Per Olav Sanner

 

Artikkel publisert i Nytt om Romfart, 24. årgang, nummer 89, januar-mars 1994, side 12 av Norsk Astronautisk Forening/www.romfart.no.

Skriv ut

Tips bekjent

 

Amerikanske Orbital Sciences Corporation (OSC) mottok i desember 1993 det nye moderflyet til bæreraketten Pegasus. Flyet, som er et gammelt passasjerfly av typen Lockheed L-1011 Tristar, er blitt ombygd i Cambridge, England av Marshall Aerospace. Der foretok man også over 20 prøveflyvninger i kombinasjon med en utviklingsmodell av den nye Pegasus XL. XL-versjonen har en masse på omtrent 23,6 tonn mot rundt 19,1 tonn for standardversjonen, og nyttelastkapasiteten er om lag 30 % større.

Tidligere er Pegasus-bæreraketter blitt fraktet opp til starthøyde under vingen på NASAs B-52 fra Dryden Flight Research Facility ved Edwards Air Force Base i California. OSCs fly frakter Pegasus under buken og skal ha sin base på Meadows Field-flyplassen ved Bakersfield i samme stat.

Første operasjonelle ferd ventes tidlig i 1994. Nyttelasten er Space Test Experiments Platform 1 fra det amerikanske luftforsvaret. Satellitten er bygd av TRW Defense Systems Inc. og skal opp med en Pegasus XL.

 
Forrige artikkel | Neste artikkel | Alle NOR 1994 | Alle Romfart/NOR
 
 
 

Alt stoff på romfart.no/.com/.org er opphavsrettslig beskyttet.
romfart.no/.com/.org eies og drives av Norsk Astronautisk Forening.