Til hovedsiden
    

   
    Bli medlem
    Siste nytt
    Artikler
    Bildeserier
    Temasider
    Bildearkiv
    Foredrag
    Effekter til salgs
    Lenker
    Spørsmål og svar
    Spør oss
    Prosjektoppgave
    Om oss
    NAF på Facebook
    Kontakt oss
    Nettstedskart
    Hovedsiden
Trykk for å lese mer om sitatet
 

«Å redesigne Freedom var en god beslutning»

Av Tore Sivert Johnsen

 

Artikkel publisert i Nytt om Romfart, 23. årgang, nummer 87, juli-september 1993, side 18 av Norsk Astronautisk Forening/www.romfart.no.

Skriv ut

Tips bekjent

 

Dette var Aviation Week & Space Technologys konklusjon på lederplass i sommer, etter at man hadde unngått kansellering av Freedom med bare én stemmes margin i kongressen.

Frustrasjonen har vært meget stor i amerikanske romfartsmiljøer etter president Clintons beslutning om å ta enda en runde med nye romstasjonsalternativer. Sett i litt videre perspektiv er det imidlertid klart at denne siste runden bragte frem et gjennombrudd, skriver bladet. «Dette viser én gang for alle at NASA ikke kan bygge en brukbar romstasjon, hverken Freedom eller noen annen, uten gjennomgripende reformer i organisasjonens ledelse.» - Og nettopp denne reformen er nå kommet i gang.

Bladet argumenterer for en enklere romstasjon, som først og fremst er et mikrogravitasjonslaboratorium. «Det finnes ingen garanti for at laboratoriet vil gi en kur mot kreft eller en ny milliard-industri. Men når vitenskapsmennene gies en ny fysisk variabel - mikrogravitasjon - vil betalingen komme, og den vil trolig bli enorm,» avslutter bladet.

 
Forrige artikkel | Neste artikkel | Alle NOR 1993 | Alle Romfart/NOR
 
 
 

Alt stoff på romfart.no/.com/.org er opphavsrettslig beskyttet.
romfart.no/.com/.org eies og drives av Norsk Astronautisk Forening.