Til hovedsiden
    

   
    Bli medlem
    Siste nytt
    Artikler
    Bildeserier
    Temasider
    Bildearkiv
    Foredrag
    Effekter til salgs
    Lenker
    Spørsmål og svar
    Spør oss
    Prosjektoppgave
    Om oss
    NAF på Facebook
    Kontakt oss
    Nettstedskart
    Hovedsiden
Trykk for å lese mer om sitatet
 
Norsk Astronautisk Forening
 
 
inviterer til foredraget
 
Romfart - en utdannelse!
 
Foredragsholder   Christina Aas
Sted   Lille fysiske auditorium, andre etasje i vestfløyen i Fysikkbygningen, Universitetet på Blindern i Oslo
Dato   Torsdag 5. januar 2006
Tid   19.00
 

Ved NTNU skrev Christina Aas en oppgave med tittelen «Satellitt- og romteknologi til hjelp for den tredje verden». Den europeiske romfartsorganisasjonen ESA syntes oppgaven var så interessant at hun ble bedt om å foreta en enkel presentasjon av den ved den internasjonale astronautiske kongressen i Japan i oktober 2005. Den årvisse kongressen, International Astronautical Congress, er også kjent som IAF-kongressen, siden den holdes av International Astronautical Federation, der NAF er medlem.

Gjennom samarbeidet med ESA har hun etter retur fra Japan holdt foredrag om ESAs tilbud om studier innen romforskning og romteknologi, og det er dette hun nå vil snakke mer om for NAF.

I tillegg til at foredraget skal være en inspirasjon til videre romfartsaktiviteter for interesserte studenter, vil det også være en liten reiseskildring fra kongressen i Fukuoka i Japan.

Christina Aas holdt sitt forrige foredrag for NAF i 2002, da om oppholdet på Space Camp for ungdom i USA. Etter det har hun fortsatt å satse målrettet på utdannelse og jobb innen romfart, og hun er nå inne i det siste året av en bachelorgrad i fysikk ved NTNU i Trondheim. Hun har hovedvekt på fysikk, matematikk og romteknologi i fagkretsen.

Planen videre er å ta mastergrad i «Space Engineering» i Nederland og deretter en mastergrad ved International Space University i Frankrike.

Etter Space Camp i 2001 har hun vært med å bygge studentrakett sommeren 2005, og hun var også med å bygge en studentsatellitt under kongressen i Japan som vi skal høre om i foredraget, nå i oktober 2005. Videre er hun deltager i et team som er kandidater til å bli med på «vektløshetsflyging» med ESAs Student Parabolic Flight Campaign sommeren 2006.

Selv om du ikke er medlem i foreningen, er du velkommen til å være med på dette møtet! Det er gratis adgang for alle.

 

 

Skriv ut | Tips en bekjent

 

 
 

Alt stoff på romfart.no/.com/.org er opphavsrettslig beskyttet.
romfart.no/.com/.org eies og drives av Norsk Astronautisk Forening.