Til hovedsiden
    

   
    Bli medlem
    Siste nytt
    Artikler
    Bildeserier
    Temasider
    Bildearkiv
    Foredrag
    Effekter til salgs
    Lenker
    Spørsmål og svar
    Spør oss
    Prosjektoppgave
    Om oss
    NAF på Facebook
    Kontakt oss
    Nettstedskart
    Hovedsiden
Trykk for å lese mer om sitatet
 
 
Spør oss!
 

 

Skriv ut | Tips en bekjent

 

Romfart er et stort og omfattende emne, og det er de færreste som har oversikt over hva som skjer over hele verden. Vi holder en generell oversikt over aktiviteten, og dersom det er noe du lurer på, svarer vi gjerne på spørsmål. Det er ikke sikkert at vi kan svare på alt, men vi skal i alle fall kunne lede deg i en retning der svarene finnes, enten til steder på disse sidene, på andre Internett-adresser eller til aktuelle bøker.

Før du spør oss

Det er forresten ikke sikkert at du behøver å spørre oss i det hele tatt. En del av svarene kan ligge like i nærheten: På disse Internett-sidene ligger det et vell av opplysninger om romfart, og dersom du bruker noen minutter på å lete, kan svaret dukke opp før du aner det. Slik kan du begynne å lete:

 • Se først på sidene våre med Spørsmål og Svar (SoS). Kanskje er spørsmålet alt besvart der.
 • Bruk søkevinduet vårt og søk på ord som innenfor temaene du leter etter stoff om.
 • Se på våre Temasider for å se om du der finner temaer som dekker eller ligger nær opptil det du lurer på. Selv om du ikke finner relevante temaer der, kan det være at vi likevel har stoff som besvarer ditt spørsmål. Temasidene gir ikke en komplett dekning av alt stoffet vi har på disse sidene. Derfor bør du fortsette å gå gjennom punktene i denne listen, uansett om du finner relevant stoff på Temasidene eller ikke.
 • Nyhetsoverskriftene under Siste nytt gir en rask oversikt over alle viktige hendelser innen romfarten de siste årene.
 • Nyhetene under Romfart Ekspress/Smånytt om Romfart gir fyldigere omtale av en del viktige hendelser og gir også en fin oversikt over hva som skjedde akkurat det året.
 • Artiklene under Romfart/Nytt om Romfart gir dybdeinformasjon om en hel del forskjellige emner, og dersom det du lurer på er omtalt i en artikkel, vil den helt sikkert gi deg masse nyttig informasjon!
 • Om du ikke finner det du leter etter på våre Internett-sider, kan du prøve siden for Lenker med listen over andre romfartssteder på Internett. Den er meget omfattende, og den er lett å finne fram i fordi lenkene er gruppert etter kategorier som for eksempel Bemannet romfart, Romastronomi, NASA-kilder, osv.
 • Slå opp i et leksikon på ord og uttrykk relatert til det du lurer på. Ofte vil du kunne finne svar der.
 • Gå til ditt lokale bibliotek og spør om de har bøker relatert til temaet du ønsker å vite mer om.
 • Søk i disse kildene på nettet for å se om det du lurer på er omtalt eller besvart der:

Det kan ta litt tid...

Alt arbeid i foreningen gjøres på fritiden, og det kan derfor fort ta litt tid før vi får anledning til å svare deg. Vi vil gjerne gi deg så gode svar som mulig, men dersom den som kan svare er veldig opptatt, kan det fort ta en ukes tid eller mer før svaret kommer.

Dersom du har somlet for lenge med å begynne på prosjektoppgaven din og bare har noen få dager igjen til fristen, er det dessverre lite håp om at vi kan hjelpe deg. Da bør du heller satse på å finne svarene på disse sidene slik vi har forklart ovenfor. Begynn tidlig å samle inn stoff!

Nøyaktige spørsmål gir nøyaktige svar

Det er mye lettere å svare når spørsmålet er presist formulert, gjelder et konkret, avgrenset tema og det er helt klart hvilke opplysninger og innenfor hvilke begrensninger man vil ha svaret. Eksempler på gode spørsmål:

 • «Når ble første romferge skutt opp?» (12. april 1981, romfergen Columbia) (Se Mission-STS-1)
 • «Hvor lang tid bruker man til Månen?» (2 dager 17 timer, 377 000 km) (Se Apollo 8)

Noen henvendelser er det umulig å svare på...

Noen av dem som sender spørsmål til oss, har dessverre ikke tenkt spesielt nøye over hva de vil vite. Derfor er det bortimot umulig å svare på dem, enten fordi de er altfor upresise eller fordi svaret ville fylle et helt lite bibliotek. Her er noen «umulige» henvendelser:

 • «Hva har skjedd innen romfart etter 1970?»
 • «Vet dere noe om romfart?» (Ja, vi gjør det! Helt sikkert!)
 • «Hva trengs for å komme ut i rommet?»
 • «Send alt dere har om romfart!»

Spørsmål kan du sende til oss via .

 
 
 

Alt stoff på romfart.no/.com/.org er opphavsrettslig beskyttet.
romfart.no/.com/.org eies og drives av Norsk Astronautisk Forening.